feb
13

Manchester - oslava nového roku

Autor: Róbert Solárikvybrali.sme.sk Pridaj komentár »

Minulý týžden som dostal mail od Social Programme na našej univerzite, že sa bude konať ďalšia socializačná aktivita :). Potom, ako som účasť na tomto výlete konzultoval s ostatnými, som sa rozhodol, že na výlet do Manchesteru pôjdem.


Panorama mesta

Prečo práve Manchester, a prečo práve túto nedeľu? Odpoveď na túto otázku bola jednoduchá: V Manchestri sa konali oslavy čínskeho (lunárneho) nového roka, ktorým je tento raz rok potkana (krysy?).

V e-maili nám sľubovali, že uvidíme dračí tanec vo veľkej paráde. Dračí tanec sme naozaj videli, ale k ostatným sľubovaným aktivitám, ako prezentácie Kung Fu a tradičných tancov, sme sa už nedostali. Samotný pochod začínal na Albert's Square - kde dominuje veľká a asi aj stará radnica - a pokračoval uličkami do Chinatownu.


Hlava draka (Komplet fotogaléria "Chinase New Year")

Keď sme sa vymotali z Chinatownu, tak sme mali stále relatívne dosť času preskúmať mesto. Ako cieľ sme si zvolili galériu moderného umenia "Urbis", ktorá bola omnoho zaujímavejšia ako som očakával. (Tu sa vyplatila moja stratégia: očakával som, že to bude vcelku nuda, ale naozaj som bol príjemne prekvapený.) 

 
Reklama na LEGO (Komplet fotogaléria "Chinase New Year")

Nakoniec pridávam jedno video: Znelka zo Simpsonovcov so skutočnými hercami... (To bolo tiež ako ukážka v galérii Urbis)

Celkovo sa mi Manchester páčil. Podľa Wikipedie je to síce menšie mesto ako Leeds (o trošku), ale na mňa pôsobil "väčším" dojmom. (A majú aspoň električky :))


zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár na "Manchester - oslava nového roku"...

Pridaj nový komentár

Tvoje meno:


Prepíš bezpeènostný kód:
Captcha


Tvoj komentár: