mar
28

Môj prvý slnečný deň v Británii

Autor: Mirka Bartolenovávybrali.sme.sk Pridaj komentár »

Štvrtok ráno nás zobudili teplé slnečné lúče a spríjemnili nám nepríjemné vstávanie, ktoré sme museli absolvovať o pol ôsmej, aby sme stihli autobus do Nottinghamu. Rozhodli sme sa totiž pozrieť si toto mesto Robina Hooda a navštíviť moju sesternicu Danku, čo tu býva.

Aj keď v Anglicku neobľubujú príliš autobusovú dopravu, a využívajú radšej služby lepšie rozvinutej železničnej siete, my sme tie dve hodiny cesty prežili bez väčších problémov a v relatívnom pohodlí. Na stanici nás už čakala Danka aj s občerstvením a rovno nás zaviedla k Nottingham castle (k sídlu šerifa z Nottinghamu) a k soche Robina Hooda.

Slnečné počasie nás naladilo aj na prehliadku zámku, lebo sme chceli vidieť najmä jeho krásne udržiavané záhrady a okolie. Vnútorná expozícia bola väčšinou venovaná seriálu BBC o Robinovi Hoodovi. Napriek tomu, že sme tento seriál vôbec nesledovali, jeho prezentácia nás zaujala. Bolo to, ako keby sme sa prechádzali po Sherwoodskom lese (ktorý ale tvorcovia seriálu „našli“ pri Budapešti).

Ďalším bodom nášho programu, ktorý nám naša sprievodkyňa pripravila, bola prechádzka po centre. Nemohli sme si odpustiť porovnávanie Nottinghamu a Leedsu. U mňa v tomto battle zvíťazil Leeds, lebo som sa nemohla spreneveriť nápisu na tričku, čo som mala na sebe. Keďže Robik svoje tričko nechal doma a necítil takú zodpovednosť ako ja, jeho sympatie sa prikláňali na stranu Nottinghamu. Najviac sa mu však páčilo námestie, ktoré v centre Leedsu viac menej chýba, s obrovským ruským kolesom.

Po „menších“ výhodných nákupoch sme išli pozrieť, ako si tu Danka s Robom (jej priateľom - Englishmanom) nažívajú. Ich malý pekný bytík si nás získal a vôbec nevadilo, že sme olovrant, ktorý nám hostitelia pripravili, museli jesť na kolenách (s podbradníkom, aby som sa nezašpinila a nešla na ďalšiu večeru, na ktorú sme boli ešte v ten deň pozvaní, so značkou z predchádzajúceho chodu). Ďalej nás v Nottinghame čakal už iba kratší maratón, aby sme stihli spiatočný autobus.

Cestou z hlavnej stanice k Adamovi sme sa ešte pokochali pohľadom na nočné svetlá Leeds. A potom už bol pred nami len príjemný večer v dobrej spoločnosti a s vynikajúcim jedlom.

  
Autor: Mirka

1 komentár na "Môj prvý slnečný deň v Británii"

1.
lucia hovorí:
29. marca 2008, 10:56
:) prvý a hrozilo, že aj posledný, že? :) ale aj tu je hnusne, takže stále vyhrávaš tento týždeň ;) a poď už domoooov, ja sa tu nudím :) tak see u zajtra

Pridaj nový komentár

Tvoje meno:


Prepíš bezpeènostný kód:
Captcha


Tvoj komentár: